Singapore Airlines verbindt al sinds 1973 Amsterdam met Singapore en is thans de langst opererende Aziatische luchtvaartmaatschappij die Nederland met Azië verbindt. De dagelijkse vlucht wordt uitgevoerd met de Airbus A350-900. Uitgerust met de meest geavanceerde technologie biedt dit toestel nog meer reiscomfort dankzij eigenschappen als een hoger plafond, grotere ramen en speciaal ontworpen verlichting om jetlag te verminderen. Daarnaast wordt de lucht in de cabine elke 2 à 3 minuten compleet ververst en gefilterd.

De Airbus A350 beschikt over drie reisklasses:

BUSINESS CLASS

De Business Class is voorzien van 42 stoelen die gemakkelijk omgezet kunnen worden naar een full flat bed. De stoelen, die tot de ruimste in de luchtvaartindustrie behoren, staan in de vliegrichting geplaatst en dankzij de 1-2-1 configuratie hebben alle passagiers direct toegang tot het gangpad. Aan boord hebben passagiers keuze uit vier hoofdgerechten, maar middels het culinaire Book the Cook programma wordt hen de mogelijkheid geboden om al voor vertrek een heerlijk gerecht te selecteren. Passagiers die reizen in Business Class krijgen voorrang bij het inchecken en bij het boarden, hebben een bagagevrijdom van 40kg en de bagage ligt bij aankomst eerder op de band.

PREMIUM ECONOMY CLASS

De Airbus A350 is tevens voorzien van Premium Economy Class. Met 24 stoelen in een aparte cabine kan de passagier onder andere genieten van een seat pitch van 96,5 cm en een volledig HD touch screen beeldscherm van 34 cm. Tevens kunnen zij – naast de drie hoofdgerechten aan boord – voor vertrek een keuze maken uit 8 Premium Economy Book the Cook maaltijden*. De maaltijden worden vergezeld van een glas champagne – gedurende de hele vlucht verkrijgbaar – of met één van de met zorg geselecteerde wijnen. Daarnaast krijgen passagiers voorrang bij het inchecken en bij het boarden, is de bagagevrijdom 35kg en ligt de bagage bij aankomst eerder op de band.

ECONOMY CLASS

Met een seat pitch van 81 cm en een 3-3-3 configuratie, is de Economy Class zo ontworpen dat elke passagier over meer comfort en ruimte beschikt. De 187 stoelen in deze cabine zijn voorzien van persoonlijke HD touch screen beeldschermen en verstelbare voet- en hoofdsteunen. Passagiers die reizen in Economy Class kunnen aan boord kiezen uit 3 maaltijden en kunnen 30kg bagage meenemen. Gecombineerd met de wereldberoemde inflight service waar andere maatschappijen niet over uitgesproken raken, hoeven passagiers alleen nog maar achterover te leunen en te ontspannen.

KRISWORLD

KrisWorld, Singapore Airlines’ bekroonde in-flight entertainment systeem, biedt passagiers meer dan 1.000 on-demand entertainment opties, inclusief films, TV-programma’s, documentaires, muziek, games en taalcursussen. Passagiers in alle reisklasses beschikken over LCD schermen en video touch-screen handsets.

DÜSSELDORF

Naast Amsterdam vliegt Singapore Airlines met de Airbus A350 ook 3 keer per week op de route Düsseldorf – Singapore vv. Een uitstekend alternatief voor reizigers in het oosten en zuiden van Nederland. De vertrektijden vanuit Düsseldorf zijn aan het einde van de ochtend met een vroege aankomst in Singapore met directe doorverbindingen binnen Azië of naar Australië en Nieuw-Zeeland.

KRISFLYER

HET FREQUENT FLYER PROGRAMMA VAN SINGAPORE AIRLINES

Het sparen van mijlen wanneer men vliegt met Singapore Airlines en SilkAir is niet alleen interessant om te verzilveren bij deze maatschappijen, maar wellicht ook bij een van de aangesloten partners van KrisFlyer. Dit zijn naast alle Star Alliance partners ook TAM Airlines, Virgin America, Virgin Atlantic, Virgin Australia, Vistara, Scoot en Tigerair.

Passagiers vanaf 2 jaar kunnen zich kosteloos aanmelden. Naast het sparen van mijlen op Singapore Airlines, SilkAir en partner maatschappijen kunnen er ook mijlen verdiend worden bij geselecteerde hotels en bij de meeste autoverhuurbedrijven. De gespaarde mijlen kunnen worden verzilverd voor upgrades of gratis tickets op vluchten van bovengenoemde partners.

Daarnaast kan de passagier de Elite Silver of Elite Gold status behalen zodra men binnen 12 maanden minimaal 25.000 of 50.000 mijlen op Singapore Airlines en/of op onze Star Alliance partners heeft gevlogen. Aan deze status zijn vele voordelen verbonden zoals het meenemen van extra bagage, Star Alliance Gold lounge toegang en het sparen van bonus mijlen.

Alleen voor leden van het KrisFlyer programma is het mogelijk om te kwalificeren voor Singapore Airlines’ prestigieuze PPS Club. Hiervoor dient men in een periode van 12 maanden voor minimaal SGD 25.000 te reizen in de Singapore Airlines’ Suites, First Class of Business Class, of in de Business Class van SilkAir. Leden van deze Club genieten van nog meer voordelen waaronder de mogelijkheid om 100% extra bagage mee te nemen en men krijgt voorrang op reserveringswachtlijsten en bij het inchecken. Ook ontvangen leden van de PPS Club vier keer per jaar ons exclusieve Priority magazine.

Meer informatie over KrisFlyer en onze PPS Club via onderstaande URL:

http://beta.singaporeair.com/en_UK/ppsclub-krisflyer/KrisFlyer_overview/