Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Vanuit Amsterdam vliegt Qatar Airways dagelijks naar Doha met een 777-300ER. Vanuit Hamad International Airport in Doha wordt er naar meer dan 150 zakelijke en privébestemmingen op zes verschillende continenten gevlogen.

Qatar Airways heeft spraakmakende prijzen als ‘Airline of the Year’, ‘Best Airline in the Middle East’, ‘World’s Best Business Class’ en ‘World’s Best First Class Airline Lounge’ tijdens de Skytrax Awards in 2017 gewonnen. Het is de vierde keer dat de luchtvaartmaatschappij de onderscheiding voor ‘Airline of the Year’ in ontvangst heeft mogen nemen.
Qatar Airways was de eerste maatschappij uit de Golfstreek die zich aansloot bij Oneworld, een wereldwijde luchtvaartalliantie. Klanten profiteren van verbindingen tussen meer dan duizend luchthavens in meer dan 150 landen, met 14.250 dagelijkse vluchten. Vorig jaar introduceerde Qatar Airways Oryx One: een verbeterde interface voor zijn inflight entertainment-systeem, waarmee het aantal films en tv-shows aan boord groeit van 950 naar meer dan 3000 kanalen. Passagiers die met de B787, A350, A380, A319 en een aantal van de
A320- en A330-toestellen vliegen, kunnen met vrienden en familie in contact 
blijven met behulp van de wifi- en gsm-service.

Qatar Airways sponsort onder andere de alombekende voetbalclub FC Barcelona, en is daarmee een van de grootste sportsponsoren ter wereld.