Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld met een wereldwijd netwerk van meer dan 160 bestemmingen.

Vanuit Amsterdam vliegt Qatar Airways dagelijks naar Doha met een 777-300ER. Op 29 oktober begint het winterseizoen, vanaf dan zal Qatar Airways 10 keer per week vliegen tussen Amsterdam en Doha. De drie extra vluchten worden uitgevoerd door een B787 Dreamliner. De maatschappij vliegt ook op andere nabijgelegen steden: Brussel en Düsseldorf, beide met een dagelijkse vlucht naar Doha.

Oneworld
Qatar Airways was de eerste maatschappij uit de Golfstreek die zich aansloot bij Oneworld, een wereldwijde luchtvaartalliantie. Klanten profiteren van verbindingen tussen meer dan duizend luchthavens in meer dan 150 landen, met 14.250 dagelijkse vluchten.

Hamad International Airport is de hub luchthaven voor Qatar Airways. De luchthaven wordt beschreven als het meest architectonisch terminalcomplex ter wereld, maar ook als het meest luxueuze.

Doordat de luchtvaartmaatschappij zich richt op comfort en ruimte, biedt Qatar Airways reizigers gastvrijheid, “cuisine” van wereldformaat en tot wel vierduizend entertainmentopties tijdens haar vluchten.

 

Economy en Business Class

De vluchten van Qatar Airways bieden Economy en Business Class cabines aan. De Economy Class biedt veel afstand tussen elke zitplaats, zodat er volop ruimte is om achterover te leunen en te relaxen.

In de Business Class genieten de passagiers van een comfortabel en volledig uitklapbaar bed van bijna 2-meter lang. Het “on-demand à-la-carte” menu biedt een uitgebreide keuze aan heerlijke gerechten aan. De maaltijden worden bereid met de focus op kwaliteit en verse ingrediënten waarbij passagiers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Qsuite – First in Business Class
Qatar Airways heeft een nieuwe Business Class ontworpen die qua ervaring First Class evenaart, de Qsuite. In de Qsuite beschikt iedere passagier over een eigen cabine met schuifdeuren en een ‘do not disturb’ indicator.

De middelste vier stoelen, de zogenaamde ‘Quad’, bieden de mogelijkheid om privékamers te maken dankzij hun aanpasbare panelen en beweegbare tv-schermen. Zo kunnen samen reizende collega’s, vrienden of families samenwerken, eten of gezellig samen zijn. De quad kan ook worden omgevormd tot een tweepersoonsbed. Deze nieuwe functies zorgen voor een ultieme, aanpasbare reiservaring waarmee reizigers een omgeving creëren die voldoet aan hun persoonlijke behoeften. 

Prijzen
Qatar Airways heeft tal van spraakmakende prijzen gewonnen als erkenning voor haar voortdurende toewijding om excellentie te leveren. Tijdens de Skytrax 2023 awards ceremonie werd Qatar Airways voor de tiende keer uitgeroepen tot ’s Werelds Beste Business Class. De maatschappij ontving ook nog drie andere prestigieuze onderscheidingen:

  • ’s Werelds beste Business Class-lounge
  • ‘s Werelds beste Business Class Lounge Dining
  • Beste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten

Beyond Business

Beyond Business is het beloningsprogramma voor bedrijven, het biedt leden van dit programma flexibiliteit en exclusieve besparingen. Qatar Airways biedt met Beyond Business oplossingen op maat, gebaseerd op de reisuitgaven van klanten, zodat ze hun zakenreisbudget kunnen maximaliseren. Lees hier meer over Beyond Business