Maak kennis met ITA Airways

ITA Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië waar je de Italiaanse gastvrijheid ervaart, vanaf het moment dat je aan boord gaat.

ITA Airways vloot en duurzaamheid

Bij ITA Airways geloven ze in reizen met een positieve impact. Hun moderne vloot bestaat uit geavanceerde, milieuvriendelijke vliegtuigen, uitgerust met de nieuwste technologieën om zowel de kwaliteit van hun dienstverlening als de milieu-impact te optimaliseren. Hun huidige paradepaardjes, waaronder de Airbus A330-900, A350-900, A320neo en de nieuwste aanwinsten de A220 en de A321neo, zijn ontworpen met nieuwe materialen die niet alleen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 27% verminderen, maar ook het gewicht van het vliegtuig met 70% verminderen.

Hun huidige vloot bestaat uit 88 vliegtuigen en in 2024 voegen zij maar liefst 28 nieuwe generatie vliegtuigen toe aan hun vloot. Dit omvat 5 wide-body vliegtuigen (A330-900) en 23 narrow-body vliegtuigen (A321neo, A320neo en A220). Deze uitbreiding van de vloot vormt een essentieel element van hun groeistrategie, met als doel om tegen 2026 de meest milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappij van Europa te worden.

Netwerk

ITA Airways vliegt drie keer per dag tussen Amsterdam en Milaan – Linate en twee keer per dag tussen Amsterdam en Rome – Fiumicino. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij biedt met een uitgebreid netwerk van maar liefst 57 bestemmingen, waaronder 16 binnenlandse, 26 internationale en 15 intercontinentale locaties, reizigers de mogelijkheid om vanuit Nederland en/of Belgie via Italië Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Noord-Afrika, Israël, Delhi, Japan en de Malediven te ontdekken. Deze zomer breidt ITA Airways haar netwerk verder uit naar Noord-Amerika, West-Afrika en het Midden-Oosten met non-stop vluchten vanuit hun hub in Rome – Fiumicino. Vanaf april bieden ze vluchten aan naar bestemmingen als Chicago, vanaf mei naar Toronto en Riyadh. In juni worden Accra en Koeweit-Stad toegevoegd, gevolgd door Dakar (Senegal) in juli en Jeddah in augustus. Met diverse verbindingen vanuit Rome en uitstekende overstapmogelijkheden voor reizigers van en naar Amsterdam en/of Brussel.

Afhankelij vn de gevlogen bestemming kunt u op de midden en langeafstandsvluchten kiezen uit vier verschillende klassen: Business Class, Premium Economy (*), Comfort Economy (*) en Economy (*afhankelijk van toesteltype en route).

Lounges

De Hangar Lounge is de nieuwe ITA Airways Business Class lounge op Rome Fiumicino. Deze lounge heeft een oppervlakte van bijna 1000 vierkante meter, en is voorzien van 140 zitplaatsen. Het is een volledig “Made in Italy” concept dankzij de samenwerking met de meest prestigieuze Italiaanse merken om een ervaring van uitmuntendheid te kunnen aanbieden.

  • Bar met een prachtige taps toelopende vorm, met barman. Een gedeelte van de bar is gewijd aan Campari en Lavazza-koffie.
  • Buffet met warm eten tijdens lunch/diner en aperitief.
  • Relaxruimte met comfortabele Poltrona Frau-stoelen.
  • Werkruimtes voorzien van usb en oplaadmogelijkheden.
  • VIP-ruimte voor vergaderingen.
  • Toiletten met douches.
  • Wifi.

Maaltijden aan boord

ITA Airways streeft ernaar om op langeafstandsvluchten in de Business Class menu’s te presenteren die een ode brengen aan de Italiaanse keuken. Hierbij worden traditie en innovatie samengebracht om gasten te verrassen met nieuwe smaken en tegelijkertijd het gevoel van ‘thuis zijn’ te bieden.

Vanuit het buitenland worden meer traditionele gerechten geserveerd, met recepten geïnspireerd door de smaken van thuis, naast lichtere gerechten. Er is ook een “Dine anytime” service aanwezig.

Volare

Volare, is het loyaliteitsprogramma van ITA Airways, ontworpen om aan de behoeften van u als klant te voldoen.

Meld u aan voor het ITA Airways loyaliteitsprogramma om zo Miles te sparen. Met de gespaarde Miles kunt u genieten van vele voordelen, waaronder kortingen op tickets. Aanmelden kan via deze link.

Er is ook een corporate spaarprogramma waarmee uw organisatie punten spaart voor iedere zakenreis die uw medewerkers boeken, dit heet Volare Business Club. Klik op deze link voor meer informatie.

ITA Airways kijkt ernaar uit om u als passagiers aan boord van hun vluchten te verwelkomen en uw zakelijke/humanitaire reiservaring naar een hoger niveau te tillen. Meer weten over ITA Airways