ITA Airways is de nieuwe, nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. De 1e vlucht, van Milaan Linate naar Bari, werd uitgevoerd op 15 oktober 2021. 

VLOOT EN NETWERK

De vloot van ITA Airways bestaat uit moderne, milieuvriendelijke vliegtuigen die beschikken over de modernste technologieën om de efficiëntie en de kwaliteit van onze dienstverlening en een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact te waarborgen. Het doel van ITA Airways is om voor 2025 één van de groenste luchtvaartmaatschappijen van Europa te worden. 75% Van de vloot zal van de nieuwe generatie zijn.

Het nieuwste paradepaardje, de Airbus A350-900’s waarvan er nu 5 in de vloot zijn opgenomen, zullen hier zeker aan bijdragen. Deze vliegtuigen zijn dankzij nieuwe materialen 70% lichter waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen met 25%.

De totale vloot bestaat op dit moment uit 61 vliegtuigen: 13 long-haul (5 Airbus A350-900, 8 Airbus A330- 200) en 50 medium-haul vliegtuigen (32 Airbus A320’s, 18 Airbus A319).

Het zomerseizoen van ITA Airways in 2022 omvat 61 nieuwe bestemmingen, waarvan 22 binnenlands, 33 internationaal en 6 intercontinentaal. ITA Airways vliegt 3 x dagelijks van Amsterdam naar Milaan Linate en 2 x dagelijks van Amsterdam naar Rome Fiumicino. Vanaf het winterseizoen worden Malé (Malediven) en Haneda (Tokio) aan het netwerk toegevoegd. ITA Airways is lid van de SkyTeam-alliantie.

VOLARE

Volare, is ons nieuwe loyaliteitsprogramma, ontworpen om aan de behoeften van u als klant te voldoen. Meld u aan voor ons loyaliteitsprogramma om zo Miles te sparen. Met de gespaarde Miles kunt u genieten van vele voordelen, waaronder kortingen op tickets. Klik hier om u in te schrijven voor Volare of via de ITA Airways app!