Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland. Icelandair verbindt ruim 25 steden in Europa, waaronder Amsterdam, Brussel en Düsseldorf, met 23 steden in de VS en Canada, met IJsland als hub.

Icelandair is trots op haar IJslandse afkomst, biedt een verfrissende IJslandse reiservaring en een goede impressie van IJsland: zo zijn de vliegtuigen vernoemd naar IJslandse vulkanen, staan er IJslandse zinnen en gezegdes op de dekens, kussens en hoofdsteunen, wordt er tijdens het in- en uitstappen IJslandse muziek gespeeld, bevat het in-flight entertainment systeem onder andere IJslandse films en series, en zijn de voedselverpakkingen voorzien van beschrijvingen van de IJslandse natuur.

Aan boord heeft men de keuze uit 3 klassen in Economy Class: Economy Light, Economy Standard of Economy Flex. In Economy Light is geen ruimbagage inbegrepen, ideaal voor de reiziger die een korte stedentrip maakt. Economy Flex is voor de zakelijke reiziger, met flexibelere voorwaarden, en Wi-Fi inbegrepen. Ook kan men kiezen uit 2 klassen in Saga Class: Saga Premium of Saga Premium Flex. De Saga Class verhoudt zich tussen Comfort Class en Business Class, met voordelen als business class check-in, fast-lane bij de security check, loungetoegang, comfortabele, brede stoelen met veel beenruimte, Wi-Fi, en alcoholische dranken en gastronomische maaltijden inbegrepen.

Icelandair biedt aansluitende vluchten met een overstaptijd van 60-90 minuten op het moderne Keflavik Airport (KEF). Een Stopover in IJsland van maximaal 7 dagen zonder toeslag op de ticketprijs is ook een mogelijkheid.

Bestemmingen in de VS:
Boston (BOS), New York (JFK & EWR), Philadelphia (PHL), Baltimore (BWI), Washington D.C. (IAD), Orlando (MCO), Tampa (TPA), Chicago (ORD), Cleveland (CLE), Dallas (DFW), Denver (DEN), Kansas City (MCI), Minneapolis (MSP), San Francisco (SFO), Portland (PDX), Seattle (SEA), Anchorage (ANC)

Bestemmingen in Canada:
Toronto (YYZ), Halifax (YHZ), Montreal (YUL), Edmonton (YEG), Vancouver (YVR)

Waarom met Icelandair naar de VS of Canada?

  • Snelle en makkelijke verbindingen, aantrekkelijke tarieven
  • Stopover in IJsland mogelijk, combineer business met leisure
  • Keuze uit verschillende klassen aan boord
  • Persoonlijk in-flight entertainment systeem
  • Wi-Fi aan boord beschikbaar